ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

När verkligheten glider bortom en

Publicerad 2013-10-21 20:21:44 i Allmänt,

Hej alla fina!

En paus igen. Men tyvärr inte alls i livet, snarare tvärtom: allt händer på en gång! Jag flyttar (ensam) till Malmö i december, hösten invaderade och ja. Det har hänt massor. Ibland kan jag för en halv sekund tänka lite längtande tillbaka på lugnare tider, innan jag inser hur sjuk jag var då. There's no way back! Nej, nu får jag vackert hantera mina uppkomna problem på egen hand. Ingen minns en fegis, men alla minns en fighter..!
 
Har ni märkt vilket jäkla jippo det har blivit med 5:2-dieten? Klart ni har! Och visst kan man bli lite nyfiken när man ser löpsedlar som skriker ut vilka fördelar det finns att vinna etc. etc. etc. Men om man tar ner det några nivåer till det där krassa realistiska snäppet så säger den dieten mig att jag ska svälta mig några dagar i veckan för att sedan äta normalt resten. Svält. No way!
 
För jag tänker såhär angående alla dieter i stort sett: Jag bryr mig faktiskt inte om att jag kanske lever några år mindre om jag får leva så som jag gör nu. Det är inte värt att varje dag hålla på att konstra och mixa med min kost för att vinna abstrakta (enl. mig) saker. När någon nämner kalorier somnar min hjärna i protest. Aldrig mer. 
 
I november kommer jag sluta min behandling. Det känns faktiskt sorgligt och lite jobbigt, jag har lärt mig så otroligt mycket och hittat det självförtroende som hela tiden fanns där bakom sjukdomen. Jag är jag igen, mycket tack vare A, som fick mig att bli arg istället för stagnerat uppgivet olycklig. Jag kommer minnas och tacka henne i mitt hjärta resten av mitt liv!
 
Tenta avklarad, tenta på torsdag nästa vecka. Dagar susar förbi, jag vet aldrig riktigt vart de tar vägen. Tankar susar och brusar i huvudet hela tiden och jag tvingas om och om igen möta min rädsla: ensamhet. Även om det inte handlar om långa stunder alls, jag har skola och vänner, men vetskapen om att jag ska lämna sambolivet, lämna all den trygghet jag har haft omkring mig, gör så att det hissnar i magen. Jag vet att jag behöver göra det här. För mig själv. För att vara helt fri. För att vara mig. Jag vet det. Men det känns så jäkla svårt ibland. Att lämna. Men det är på sätt och vis skönt att känna att oavsett vad jag gör eller inte så kommer det bli såhär nu. Bollen är satt i rullning. Det finns människor i mitt liv jag litar på och älskar. Det finns de jag trivs bra med. Och så finns ju alltid jag. Underskattade älskade jag. 
 
Och för att muntra upp mig själv lite bokade jag en resa till Madrid tillsammans med en vän för att hälsa på K som är där och pluggar ett år! Nu längtar jag tills november (och hur ofta längtar man efter den hemska månaden annars?)! Längtar efter fria dagar med fint sällskap, billiga drinkar, dansanta kvällar och långsamma frukostar!
 
Jag hoppas ni har det bra där ute i höstmörkret!
Kom ihåg att dricka te, 
ta varma bad, 
och kura ihop er med tända ljus i en mysig vrå!

Som en människa igen

Publicerad 2013-10-08 22:04:37 i Allmänt,

Det blev en jobbig helg!
 
Egentligen skulle det bara vara en rolig, mysig helg. Bästismiddag på fredag som jag längtat ihjäl mig inför. Mamma-mys på lördagen. Men givetvis blir det inte alltid som man har tänkt sig. 
 
Fredagen var en dag av tårar. Eller, tillbakapressade tårar. Stressad över ev. utbyte (kom in i Prag!), vet inte vad jag vill, vad jag känner, vad jag tänker, vad jag kommer göra (!!!) Allmänt slut efter tentan. Förvirrad. Slutade med att paniken växte som en klump i halsen, när jag och sambo cyklade hem från Ica. Slängde undan cykeln och försökte andas. Kändes som att luftstrupen minimerats till ett sugrörs storlek. Sambo, orolig. Gråt. Sakta gå hem. Svag, misslyckad, ledsen, knäckt. Fan. 
 
Ringde en underbar förstående bästis som inte visade med ett ord att det var drygt att jag ställde in i sista minut: tvärtom stöttade fina ord, oändligt mycket omtanke och peppande. "Det enda jag bryr mig om är att du mår bra Emma!". Älskade bästis!!! Kändes så mycket skönare att kravla ner i soffan efter det. Kvällen avslutades i sängen, med Atarax och en sambo som högläste en novell för mig <3
 
Lördag: körkonsert med mammas kör. Nerverna tänjdes ut igen, spänningar släppte och jag satt bara och såg ut över havet långa stunder av konserten. Fantastiskt! Mysmiddag på härliga Thai Corner i Helsingborg. 
 
Söndag: födelsedagshopping inför brödernas födelsedagar med mamma och lillebror (+ hans flickvän). Så himla familjärt? Så vanligt? Fast jag avskyr shoppingcenter..! 
 
Måndag: skola, skola, skola, öl med en ny vän jag verkligen tycker om. Mycket, mycket skratt! Saknar A, saknar att ha nära vänner i Lund och inte enbar i Malmö, så det här är väldigt välkommet. Vi sjunger dessutom i samma kör, den gemenskapen där har blivit mig allt mer kär och faktiskt viktigare och viktigare. När människor förenas i något vi alla tycker om känns det också som att man får se de bästa, fria sidorna hos personer. Man kommer varandra nära på ett annat sätt, på ett mer privat sätt.
 
Idag: skola, skola, sjukhus (röntga finger, de såg inget spår av glasbiten!!!) och sambomys. Trots hösttrötthet och inställd träning (igen!) känns det som den första bra dagen på länge. Jämnare. Harmoni. Tillförsikt!
 
Och nu sitter jag i soffan, mer urdrucken tekopp och en god macka i magen.
Jag känner mig som en människa igen!
Eller, jag känner mig som Emma igen. 
Mig själv. 
Den där vuxnare varianten som inte sliter ut sig själv. 
Som inte är så jobbigt osäker i hemlighet.
Som inte är så upp och ned hela tiden. 
Lagom-Emma.
Det är faktiskt fantastiskt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela