ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Världens mysigaste bästis and it's getting on!

Publicerad 2013-03-05 16:34:54 i Allmänt,

Heeeej!
Jag är en kass bloggerska just nu. Men jag gör så himla mycket hela tiden, det är fantastiskt. Ni vet de där perioderna man känner sig så full av liv? Sprudlande. Vibbrerande. Och nej, jag har inte börjat knarka (om inte mörka elefantkolor räknas?). 
 
Igår kväll var verkligen supermysigt! Först hämta bästis på stationen, inom Systemet och köpa med en liten vinflaska, med vilken vi gick till en bänk på Stortorget och satt i solen. Pratade, skrattade, pratade. Ett berg sushi senare och gratis kaffe (tack till killarna som jobbade!), Candy People för lite proviant inför biobesöket. Filmen fick oss båda lite illamående och förbryllade (Paradise: liebe) men vi skildes åt vid halv elva med mycket kramande. Om jag fick önska en sak så hade det varit att bo närmre bästis. Eller nej, kanske inte om jag bara fick önska en sak. Men ja..!
 
När jag kom hem var sambo på väg mot sängen, jag satte mig på balkongen och rökte (jag har inte slutat). Såg någon av er stjärnhimlen igår? Den var i alla fall fantastisk. Och jag kände all vänskapskärlek inom mig, jag stod där och såg på alla vackra stjärnor. Viskade "du är stark Emma. Du är så jävla stark. Tänk att du lever precis är och nu, just idag!". Jag kände mig så lätt om hjärtat när jag somnade i sambos famn. Lycklig!
 
Idag har varit föreläsningarnas dag, vi skulle egentligen ha gått 8-10, 12-14, 16-18 men sambo och jag stack hem nu innan den sista. Innan det hann vi med en sen lunch ute i solen (falafel+kycklingkebab) och lite strosande längs Lilla Fiskargatan. Det märks att det är vår nu!
 
Strax ska jag börja ta mig mot bussen, ikväll ska jag och A hänga hemma hos henne och ha en riktig sleep-over!!! Sjukt nostalgiskt och helt underbart ;) Jag har packat ner massa godis från igår, en flaska vin, ansiktsmasker och myskläder. Gaaah, vad jag längtar!
 
Imorgon är det lite föreläsningar, mellan 10-12 och 14-16, däremellan meningslöst grupparbete inför det sista seminariet för denna terminen. Tenta nästa fredag..! Men det struntar jag i ett tag till, istället ska jag åka till Malmö och avnjuta gamla goa vänners sällskap och Tex-mex:middag (vad det nu innebär, tacos/burritos?). 
 
Det här livet kunde jag aldrig ha haft innan. Jag har inte haft så mycket roliga saker inplanerade på flera år. Och inte har jag njutit av de få saker jag släpat mig iväg på heller, det var för mycket nojande. Nu kan jag. Nu vill jag. Och det är bra så. Jag behöver inte vara bitter. För det finns kvar, här nu när jag orkar. Det enda jag lovar mig själv är att det kan vara så här för alltid från och med nu.
 
 
Aldrig mer tillbaka till ensamheten!!!
Aldrig mer tillbaka till sjukdom och undervikt!!!

För även om jag vägde 25 kg mindre så har jag inte känt mig lika lätt som jag gör nu. Jag orkar ju göra saker. Jag orkar röra min kropp, jag behöver inte ens tänka så mycket innan. Vill jag ta en promenad så gör jag det och njuter av den. Vill jag inte det så stannar jag hemma och njuter av det. Mer och mer frihet, så här kände jag det inte för två månader sedan. Jag tror det var bra för mig att ha influensa en vecka, det var mycket stillasittande:träning där!
 
Hoppas ni har fått en riktigt bra start på veckan ni också, 
och att det fortsätter så!
 
Och kom ihåg: man är starkare än man tror! 
Så börja tro på det istället!

Kommentarer

Postat av: Silverglitter

Publicerad 2013-03-05 17:46:08

Jag tror jag fånlog under hela tiden som jag läste ditt inlägg. Den där sprudlande energin du upplever, den smittar till och med genom dina ord!

Postat av: annii

Publicerad 2013-03-05 18:03:26

inlägget gör mig så glad. hoppfull antar jag. och avundsjuk. fortfarande våta kinder sen panikångestattacken för ngn minut sedan då tallrik åkte i golvet och foten bultar efter sparkarna i väggen. ungarna gråter och samvetet värker mer än ngnsin. så trött just nu. så trött. och så bestömd att jag, JAG, ska nå dit du är. JAG SKA! puss och kärlek och njut ikväll

Postat av: Caroline

Publicerad 2013-03-05 20:44:05

Vet du va Emma. Din energi och glädje genomlyser dina inlägg. Det smittar och det peppar. Jag vill också vara där, jag ska också dit! Min remiss till Mhe i Mora har blivit godkänd nu och förhoppningsvis får jag börja där inom en snar framtid. Jag ska ge allt nu, jag ska kämpa, jag skall stå ut och jag skall vinna, en gång för alla. Vi är värda så mycket mer än ett liv i misär och svält. Jag vill leva och jag vill må bra.

Stor kram på dig!! Du har varit min största inspiration till den motivation jag känner idag. Tack!

Postat av: TicTacToe

Publicerad 2013-03-06 15:51:01

Är glad för din skull! :-D Peppar en till att kämpa och inse att inget slår friskheten!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela