ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Tillbaka till verkligheten

Publicerad 2013-03-07 13:40:59 i Allmänt,

Ja, lite så känns det.
Mycket skola, lite matångest, tjafs med sambo. Tungt, axlarna är förvandlade till muskelknutor. Det blåser kallt ute och föreläsningarna är tråkiga. 
 
Nu ska vi strax iväg till kursens sista föreläsning, sedan är det tenta nästa fredag. Imorgon kl 09 är det behandlingssamtal, idag efter föreläsningen ska jag träffa en kär gammal vän K och fika på stenugnsbageriet. Det känns som ett annat liv, när jag hängde där nästan dagligen. 
 
Hittade mina zopiklon igår. Dagar som denna saknar jag mina tabletter faktiskt, saknar känslan av avstängdhet där jag bara kunde fokusera på annat än jobbiga känslor. Jag vet inte vad jag ska göra med dem! Ligger ett hetssug i bakhuvudet, men tanken på mängderna godis etc. gör mig illamående. Det är nog mer avstängdheten som lockar, vilket är skönt att inse. Min kropp mår ju bra i alla fall. Skönt att någon del av mig gör det. 
 
En stor lycka i livet är mina fina fina älskade vänner! Både i verkligheten och här genom bloggen. Det är fantastiskt att få ett gulligt sms, ett samtal, en kram, en blick. De får mig att känna mig älskad. Bara för precis den jag är. 
 
Så jag orkar, fanimej att jag orkar. Det blir bättre igen, eller hur? Tjafs löser sig, skolan går upp och ner, muskelknutor kan masseras bort. Så länge jag vet vart jag har mig själv kan ingenting knäcka mig. Och jag litar på mig själv. Jag vet att jag kan göra det. 
 
Perioder som denna drar jag mig lite för att blogga, dels vill jag inte lämna ut något om sambo, dels vill jag inte tynga bloggen och genom den er med negativa känslor och tankar. Sedan kom jag att tänka på de gånger jag har mått dåligt och sedan läst om andra som också mår dåligt. Det är ju skönt ibland att känna och tänka "Jag är ju inte ensam! Det är inte bara jag som känner såhär ibland!". 
 
Jag hoppas ni förstår,
och har en riktigt fin torsdag !!!

Kommentarer

Postat av: Fröken Elva

Publicerad 2013-03-07 19:59:27

Åh, du är så himla stark och fin. Livet kommer alltid att gå upp och ner, det gör det för alla, alltid. Men som sagt, glöm inte att du har vänner överallt som vill dig väl. Det sitter en liten lärarstudent i Linköping och hejar på dig mest varje dag, bara så du vet!

Postat av: Silverglitter

Publicerad 2013-03-07 20:08:10

Vet du, om alla dina inlägg var som ditt förra skulle jag nog knappt tro på att du var människa till sist. Det går upp, det går ner. Det är så att leva. (och det känns fortfarande rätt fånigt att jag kommenterar hela tiden, haha)

Postat av: EcoMaria

Publicerad 2013-03-07 21:53:23

Du levererar ju så mycket bra inlägg, så ibland kan det väl vara skönt att bara få skriva av sig, oavsett hur man mår.

Ja det går upp och ner, men du verkar gå in i det hela med en sund inställning, och det tycker jag är starkt.

Kram!

Postat av: Sara

Publicerad 2013-03-08 19:09:31

Finaste Emma,
Det är klart vi förstår! Det är omöjligt att vara på topp jämt, ingen är det, det hade varit omänskligt. Ta hand om dig själv extra väl nu och låt ingen trampa på dig.

Kärlek till dig

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela