ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Underbara dagar!

Publicerad 2013-01-19 18:23:58 i Allmänt,

Åh vad jag mår bra!
Hemma med sambo igen, efter gårdagens och dagens äventyr: lite bakfull men mest bara lycklig! 
 
Igårkväll var det först Tutankhamun-utställningen och för er som har möjlighet att ta er till Malmö Mässan och se den: gör det! Jag och sambo var där i nästan tre timmar! Efter det, en sväng på Emporia (puhh..) för att äta lunch (kebabrulle), fika (espresso house mudcake) och strosa! Två timmar senare var det dags att fylla på lite energi igen: yoghurtglass med valfri topping? Jag kan säga att min "glass" var 70% godis-topping och 30% yoghurtglass... Mycket gott alltså! 
 
Senare tog vi tåget tillbaka, jag hoppade av i Malmö och tog mig hem till min fina vän. Lagade mat med hennes storasyster (som också är helt underbar, gah!) och drack vin. Doppade popcorn i choklad till efterrätt, hahha, testa! Sådär gott, ren choklad är ju bäst. Men som en kul variant?
 
Sedan utgång, och det var  kul! Vi dansade hela natten, vid halv fyra var vi hemma och däckade i sängen. Låg och pratade, för att sedan vakna runt elva i "morse". Fixa lite frukost, snacka, sitta framför TV:n och dega. Lovely! Efter det strosade jag hem till bästis och drack en utdragen kopp kaffe över lite snickesnack, en kram senare kom jag hem till nästa kompis för mack-lunch och sedan strosa lite på stan för att sluta på Konsthallen. Fnissade lite åt den urdåliga utställningen (enligt mig!). Pratade. Tog tåget hem och gick hem från stationen. Solen sken i ansiktet och benen rörde sig snabbare när jag tänkte på sambo som var där hemma... <3
 
Hemma, kramas, mysa. Bakade en kladdkaka som blev som en sockerkaka. Besvikelse. Badade tillsammans och försökte gå en promenad men vände efter en minut. Så fort solen går ner är det total istid!!!
 
Nu ska vi värma på resterna av lasagnen, sedan är det hemmagjord mangoglass som vankas framför en film i soffan... Kan man ha det bättre?
 
Imorgon bär det av hemåt föräldrarna, först en lunch med pappa och släkten på den sidan, sedan hem till älskade mami och mysa hela eftermiddagen/kvällen. Längtar rätt mycket, inte efter födelsedagspresenterna just (okey, lite) men mest efter att få krama om hela min familj. 
 
Kort sagt: livet är väldigt, väldigt bra just nu!
Så fort jag kan peta bort ångesten helt och bara leva i nuet så är jag lycklig.
Inte lycklig som i att livet är helt perfekt hela tiden. 
Men trygg i mig själv. Säker på mig själv. Säker på att jag, just jag, Emma, kommer leva ett långt och bra liv. 
För jag är färdig med ätstörningen. 
Såret efter den har inte läkt än, det kommer ta tid. 
MEn jag har tid att vänta ut den. 
Jobba vidare och låta det läka ut.
Sminka över ärret lite och bara vara Emma
Fast en starkare och tryggare Emma än jag någonsin varit, frisk som sjuk.
Det räcker för mig!

Kommentarer

Postat av: annii

Publicerad 2013-01-19 18:30:57

Fantastiskt. Så glad för dig o du är så värd all lycka. Njut njut njut. Kramen stor fina vän

Svar: Fina du <3
ungefaer.blogg.se

Postat av: Elin

Publicerad 2013-01-19 18:35:24

SuperHärligt att höra Emma!! Blir så glad! Visst är tid med nära och kära alldeles speciellt? Verkligen en känsla/känslotillstånd som är så unikt, fint och underbart! Njut förresten riktigt ordentligt på DIN dag!

För mig går det bra, egentligen. MEN. Satte på mig mina allra minsta jeans i morses. De satt INTE lika löst som för någon vecka sedan. De hängde inte lika mycket i röven. Satt åt mer runt låren. Vaderna/knäna fladdrade visserligen, men det är skillnad. Klump i magen. Planeringen, ångestmaskinen i bakhuvudet i rullning. Tankar igång. "Minska frukosten". "Skippa mellanmålet, du är ändå på jobbet, ingen kommer märka." "Ta ingen näringsdryck", "ut och gå! Eller allra helst: spring." Jobbigt är vad det är, väldigt påfrestande och tar energi. Men jag låter mig inte påverkas mer än lite onödig tankeverksamhet: Det är ju detta som är meningen! Det är inte meningen att jag ska passa de jeansen! De jeansen lyser sjukdom ändå. Det står inte skrivet "Elin" på dem för de är inte gjorda för mig - de är gjorda för sjukdomen. Trots logiska -friska- tankar, gnager såklart andra delen också i mitt inre. Men det är bara att stå på sig och hålla lugnet. :) Allt ordnar sig! Nu skrev jag av mig lite, men hoppas det är okey!

Kramar <33

Postat av: LS

Publicerad 2013-01-19 19:13:27

Vet inte om mitt förra inlägg försvann? Kan i alla fall upprepa: tack för en så härligt livsglad blogg. Du peppar mig, fast jag trodde jag redan var färdigpeppad :-)
(lite stressad över Tutankhamun-nämnadet dock - har hört alldeles för många gånger nu att den är underbar, så nu MÅSTE jag verkligen ta mig tid att gå).

Men bortsett från dig Emma (som jag kommer fortsätta läsa och gärna skulle ta en vin-myskväll med om jag vågade!):
ANNII - skulle jättegärna komma i kontakt med dig då jag skriver en grej om att vara mamma och ha en ätstörning. Maila mig om du har ork och lust: [email protected]
(om jag minns rätt läste jag din egen blogg det korta tag du hade en, och visst har du barn?)

Svar: Hahaha, åh tack!Tutankhamun VAR fantastisk, men jag lovar att han lär vara död och on tour typ tusen år till: stressa inte! Lycka till med skrivandet :)
ungefaer.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela