ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Snyggt smal istället för sjukt smal

Publicerad 2013-01-24 21:40:31 i Allmänt,

Jag mår riktigt bra idag!
 
Jag hade ett samtal med en klasskompis idag, vi satt på Stortoget i solen och käkade varsin falafel. 
"Vi har inte velat fråga så mycket, men du ska veta att vi har varit oroliga för dig. Ingen har ju sagt något rakt ut, men man har ju fattat. Det är så skönt att du ser ut att må så mycket bättre nu, nu är du ju snyggt smal istället!".

Fina ord. Fast det kändes lite konstigt att sitta där i solen och tugga falafel när samtalsämnet bara poppade upp. Men när hon berättade vidare lite förstod jag ändå det där fina, bakom. Hur mina vänner faktiskt undrat, inte velat fråga och oroat sig lite. Människor jag bara trodde var besvikna för att jag var "tråkiga tjejen" som aldrig hängde med ut, kom på middagar etc. Alla verkar ha förstått varför. Och ändå tyckt om mig.
 
Det ärinte så skamfullt och dramatiskt ändå, det händer många människor (tyvärr!). I stort sett alla vet vad det är, och förstår att det är en sjukdom. På så sätt finns det egentligen inte så mycket skam och skuld, faktiskt. Inte mer än vi själva lägger på oss. 
 
Snyggt smal! Efter gårdagens panik var det balsam för själen. Jag har ju inte tappat bort mig själv. Jag är fortfarande smal. Men snyggt smal. Inte sådär så att alla förstår att jag är sjuk. Bara så att alla förstår att jag är snygg ;)
 
Så jag tänker nog skänka bort några fler par byxor. Och shoppa några nya..! Min garderob ska inte ge mig panik, den ska vara en sann njutning (nåja, oftast!). 
 
Jag är fortfarande jag. 
Skillnaden är att både min kropp och min själ mår bra.
Och det kan omöjligt vara något dåligt..!
 
 

Kommentarer

Postat av: beayourdreams.blogg.se

Publicerad 2013-01-24 22:22:17

Du är snygg och så himla bra! Det var väl skönt att höra att de oroat sig och att de förstått? Förstått varför du tackat nej och stannat med dig för att DU ÄR BRA. Hade du hört deras orolighet förut hade de nog varit jobbigare, de tycker i alla fall jag som fortfarande har oroliga mor/ farföräldrar trots att jag sagt att JAG MÅ BRA.

Vet inte riktigt vad jag ville få ut utav detta.. Eh.. Men ville bara säga att du är himla bra! Kram!

Svar: Men DU är ju bäst, puddingen!Hoppas du har det mysigt med mormor idag och att allt känns bra. Och du, jag äter också 20% köttfärs ibland. Även om jag inte föredrar det... MEN det steks bort rätt mycket, tänk bacon bara? Så fokusera på det istället, det är okey <3
ungefaer.blogg.se

Postat av: annii

Publicerad 2013-01-24 23:13:39

Åh vet att din vän har rätt att du är snyggt smal, o att det är fantastiskt du mår bra fysiskt och psykiskt men hey- jag ser ju inte vad det är för gotte du har så hur tusan ska jag kunna veta att du har bra godissmak så jag kan nalla av dig till kaffet? ;) kram

Svar: Hihi, la upp en bättre bild nu, fy på mig!Men när vi har myskväll någongång delar vi en så kan vi välja tillsammans :)
Kram
ungefaer.blogg.se

Postat av: Jen

Publicerad 2013-01-24 23:45:05

Vilken tjej!! Heja såna här inlägg, true story!

Svar: Haha, heja OSS! Stor kram
ungefaer.blogg.se

Postat av: Caroline

Publicerad 2013-01-25 09:59:53

Du är så bra Emma! Du är vacker!
Ut med det som inte passar dig. Det är ju faktiskt kläderna som skall passa din kropp och inte tvärtom. Shoppa, shoppa!! :-) Det gjorde jag igår, mycket energigivande ;-)
Stor kram

Svar: Haha, shoppingen är härlig! Och det finns SÅ mycket fina kläder som passar NU, så som jag är nu med kurvor och grejer. KVINNLIGA kläder! Det är så roligt att testa en ny stil och känna mig fin, det är ingen mening med att ha ångest i garderoben ( i form av för små jeans) jag rensar kontinuerligt ut saker.. Ibland svider det lite, men mestadels är det bara befriande och skönt.
Tack för ditt stöd, du är underbar <3
ungefaer.blogg.se

Postat av: LS

Publicerad 2013-01-25 14:25:24

Intressant att hon sa det!
Själv har jag bara berättat för en bekant om mina problem - och hon blev (iaf vad hon påstod) jätteförvånad. Och då snackar vi rätt lågt BMI när vi lärde känna varandra - och som sen rasade i perioder. För att inte tala om alla ursäkter jag hade för att inte äta hela tiden!
Och jag hade nog anat att de inte fattat - eftersom tjejerna jag umgicks med då snackade banting och kropp rätt ofta...

Fast iofs: även om jag rent BMI-mässigt varit "lika sjuk" som du så ser jag nog större ut. Läkare har gissat 8-9 kg fel på mig... Och ser jag bilder på dig idag... Du menar att du är normalviktig... och jag ser ju så mycket större ut. (och då inte bara i den "sjuka hjärnan", tro mig, jag vet).

Angående inlägget nedan- låt oss säga så här: man orkar inte. Samtidigt som man måste. Så livet fortsätter. Hur trött du än är och hur mathatande du än känner dig - jag lovar att du orkar fixa middag till dina barn (efter heltidsjobb och dagishämtning och ica-besök och städning). Herregud, ibland kändes ett mjölkpaket tungt för min beniga arm... Men nog kånkade jag runt på en mullig 1-åring.
Jag som aldrig trott på den där myten om modersinstikt... men nog finns den!
Naturen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela