ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

P-piller!

Publicerad 2013-01-16 16:54:40 i Allmänt,

Förresten, de där p-pillerna!
 
Något jag ska vara helt ärlig med: jag har nojat. Den där viktuppgången alla pratar om. Jag satte mig ner mittemot en trevlig medelålders kvinna och pratade lite, hon undrade det där vanliga och tog blodtryck. Tyckte jag såg lite smal ut (hahah) men såg nöjd och lite lätt chockad ut när jag sa att jag har gått upp arton kilo sedan i somras. 
 
. Kommer jag rusa upp i vikt av p-piller? 
Nej. Det gör man inte. Man kan få en ökad aptit de första månaderna, men inte mer än så. Visst, det kan vara jobbit, men samtidigt så vet jag hur jag ska äta och ungefär när och vad jag behöver! All löjlig oro försvann och nu ska jag bara hämta ut dem. Det känns så roligt på något sätt, att börja med p-piller igen när man är tjugotvå år och sitta, lite nervöst, på UMO. Sist jag gjorde det var jag sexton år! 
 
Jag blir lite mer en kvinna för varje dag som går nu, och jag älskar det :)

Kommentarer

Postat av: TicTacToe

Publicerad 2013-01-16 20:30:18

Jag hade bara tagit mini-piller tidigare för att jag var rädd för att gå upp i vikt av p-piller.

Jag tog mod till mig i höstas för att minipiller inte funkade så bra och började med p-piller. Jag har inte gått upp i vikt för den viktuppgången jag fått det senaste beror på att jag överätit och spytt och det kan bero på att jag slutade med anti-deppen.

Dock funderar jag på att antingen byta sort eller sluta för jag har en del biverkningar samt att jag inte har sex så känns onödigt.

Du har ju testat p-piller innan så du vet ju hur du reagerar samt att personer som haft ätstörningar är ju redan noga med vad de äter så jag tror att de som går upp i vikt är de som inte tänker på vad de äter och äter mer för att de blir hungrigare.

Vilken sort fick du? :)
kram


Svar: Hej sötnos!
Måste bara skriva att du ser RIKTIGT smal ut på bilderna du lade upp för ett tag sedan, vet att dina egna kritiska ögon kanske inte ser det men JAG gör det. Så skit i att noja för viktuppgång tycker jag..! Verkligen <3

Tack för responsen över p-piller, de jag har fått utskrivna nu heter Prionelle och är nog bland de vanligaste? För en massa år sedan hade jag Yasmin men fick huvudvärk av dem och övergick till Diane. Testade minipiller innan dem men hade blödningar i en månad i sträck, så ledsnade rätt fort ;)

När jag fick höra om ökad aptit kändes det mindre jobbigt, precis som du säger vet ju vi mat-nördar vad vi borde äta och inte äta. Jag kan inte minnas annat än att mina bröst blev lite svullna, och lite större boobs klagar man väl inte så ofta över? Speciellt inte när man har levt med en glappande A-kupa i tre år..!

En STOR kram till fina fina dig, och blogg-kärlek <3
ungefaer.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela