ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

ÄNTLIGEN!

Publicerad 2013-01-22 18:41:12 i Allmänt,

TACK för alla fina gratulationer!!!

Ja ÄNTLIGEN är jag hemma igen, alla tåg till Lund från Malmö ställdes in precis när vi kommit från Triangeln till Malmö C. Så det var bara till att hoppa av och leta upp ersättningsbussarna. EN TIMME senare anlände jag här hemma och världens finaste sambo väntade vid busshållsplatsen... Inte nog med det: lasagnen var färdig att ställas in i ugnen, en äppelpaj på G och åååååhhh vad jag älskar den mannen! Idag har jag verkligen fått känna mig som en drottning här hemma, han har gjort detta till den bästa födelsedagen någonsin i mitt vuxna liv (mamma fixade alla som liten<3). 
 
Svinhungrig!!! Vi fick ingen mat på utbildningen, jag tycker det är lite konstigt med tanke på att den varade 12:30-17:00??? Inte fick vi äta under tiden heller, utan var hänvisade till kvartspauser (två stycken). Hann äta en halv macka på första, sista halvan sista. Gaaaah. TUR att jag fikade innan och köpte världens största äpple på Coop på Malmö C innan jag travade uppåt stan..! 
 
Nu då? Nu sitter jag med ett glas Amarone-vin och min Paradisask (TACK SAMBO!) i soffan, sambo pular i köket och har satt på mysmusik till mig. Jag sa att jag kände mig som en drottning va? ;)
 
Jag hade tänkt skriva om saker jag har lovat mig själv. Men jag känner att jag bara vill ligga med sambo och kramas nu, jag har saknat honom hela dagen... 
 
Men mitt största mål nu är faktiskt att sluta röka. Ja, jag röker. Och inte lite heller, ca femton ciggaretter om dagen.. Dessutom har jag lite tvång kring just rökningen och maten, det är jättejobbigt och något jag har gjort framsteg med. Dock har jag insett en viktig sak på sista tiden: Jag vill leva!
 
Jag vill leva länge och må bra!
Då finns inte rökning med på kartan. 
Mest för min skull, men även för sambos. 
När jag har slutat med det har jag helt lagt av med min destruktiva livsstil jag har haft!
Det är dags!!!
Jag vill!
 
Men jag har lärt mig, under vägen mot friskhet, att inte pressa mig själv för mycket. Jag måste inte prestera så jäkla mycket, det är okey att jobba långsiktigt. Idag har jag permition från duktigheten, nu tänker jag bara mysa jättemycket och hitta lite energi igen. Så, paradisasken är super, och lasagnen är snart klar...!
 

Kommentarer

Postat av: annii

Publicerad 2013-01-23 05:48:56

åh, vad glad jag blev när jag läste att du ska sluta röka. inte bara för att det är en dålig vana och så utan främst för anledningen du har bakom att sluta röka. att du vill ta hand om DIG! inte spara pengar eller ngt annat utan ren och skär omtanke för dig själv, att du vill ge dig de bästa förutsättningarna du kan för att leva och det på ett totalt icke-destruktivt sätt. underbart.
love love love

Svar: Haha, jag ska bara lyckas med det nu också...Ska maila, förlåt för all seghet! Varit sjukt mkt med skola, jobb och allt annat, men vi ska ses snart! Oavsett! <3
ungefaer.blogg.se

Postat av: Silverglitter

Publicerad 2013-01-23 09:05:57

Kloka, vackra du. Kram!

Svar: <3
ungefaer.blogg.se

Postat av: Sandra

Publicerad 2013-01-23 18:24:31

Grattis i efterskott finaste Emma <3!

Svar: taaackk! <3
ungefaer.blogg.se

Postat av: Bundle

Publicerad 2013-01-23 18:50:08

Stort grattis i efterskott!
Kloka val du har kommit till insikt med.
Fint halsband på bilden nedan, och du, du är jättefin hela du. Vi har alla de där dagarna då vi känner oss tjocka och fula, men det är bara en känsla och inte verkligheten.
Kram fina du!

Svar: Tack!Så kul att läsa om din spontanresa, du är fan cool!
Känslorna är ju inte farliga så länge man inte agerar efter dem, som min behandlare sa. Man kan må dåligt, men det betyder inte att man ska behandla sig dåligt osv.
Du är stark, jag läser det mellan raderna, en jäkla inspiration och har varit länge nu!
Stor kram till fina härliga dig <3
ungefaer.blogg.se

Postat av: TicTacToe

Publicerad 2013-01-24 15:01:27

Vilket bra mål med att sluta röka! Du kommer få så många fördelar med det! Hälsan kommer att höjas avsevärt. Hejjar på dig! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela