ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Skön lördag!

Publicerad 2013-02-23 18:07:17 i Allmänt,

Solen skiner lite, det är smällkallt och jag har... SHOPPAT!
Så nu mår jag mycket bättre! Igår var i alla fall en jobbig kväll, på något vis lyckades jag köpa hem typ 2kg lösgodis och 1kg naturgodis PLUS två stycken 200g marabou. Inte för att jag tänkte hetsa. Faktiskt inte. Jag vet inte, det känns som någon sorts trygghet att ha godislådan full??? Jag förstår ingenting mer än att det var på grund av stress och sorgsenhet. Hur ska man annars hantera det, än genom mat?
 
Även om jag är lite besviken idag är jag också stolt. Och det tänker jag fokusera på. För vet ni vad? Jag tog fram en liten skål med godis och åt inte ens upp den. Det fungerar. Jag kan lita på mig själv. Och för att kunna det har jag ätit lite störra mellanmål på eftermiddagen, nu äter jag en portion havregrynsgröt där med. Annars har jag slarvat lite med mellanmålen och ni vet lika väl som jag att det känns och märks senare istället. 
 
Lunch idag blev en lyxig variant på gårdagens kvällsmat:
Det vill säga, indisk potatis och blomkål, kryddat med spiskumminfrön, curry och lite annat smått och gott. Stekta upp lite köttfärs och blandade ihop en tzatziki, och så ett knäckebröd med keso: MUMS!
 
Fast det lyxigaste idag var att dra på sig ett nytt par jeans (underskatta inte Cubus jeans, de är lika sköna som mina Kissie-jeans!) och färga håret. Packa upp grejerna från the Body Shop och lyxa lite. Nu känner jag mig stark igen, nu känner jag mig vacker! Och att spendera någon timme på stan med storebror är ju aldrig helt fel heller..! 
 
Nu då? Nu har sambo smet iväg med killbästis en stund, jag sprang och köpte gurka och batterier (kul mix?) och nu sitter vi i vår gamla goa soffa och vilar upp oss lite. Det kanske låter som ett riktigt pensionärspar, men jag är fortfarande sliten efter veckan med influensa, huja! Lite shopping och mycket telefontjöt har varit en perfekt lördag, ikväll kommer inga ansträngande aktiviteter genomföras kan jag lova ;)
 
Ikväll väntar också indiskt, vi har en öppnad burk Ghee-smör (?, sambo köpte) i kylen som behöver stekas upp (kanske inte hela på en gång). 
 
Men... 
Har ni frågor?
Tänkte ta igen lite bloggande, och vill gärna ha lite inspiration! 
Vad vill ni veta?
Vad funderar ni på?
Hörs senare!
 

Kommentarer

Postat av: annii

Publicerad 2013-02-23 20:11:05

sååå grym du är. o kanske köpte du inte hem gottet för du var stressad och ville ha en 'säkerhetsventil' iform av hets-möjlighet utan se det på andra sättet; kanske köpte du hem gottet för du var stressad och ville stärka dig själv genom att återigen visa att DU bestämmer NÄR VAR och HUR du ska njuta av gotte? plus så klart möjliggöra njutande, för svårt att gottemysa utan gotte haha. hur känns den tankegången istället?
vila nu ikväll. lovar sms kommer imorgon, idag har varit så fakked up att jag bara vill spy på ångest-stress. ska själv försöka sova snart. DÄR snackar vi pensionärvarning!! puss

Svar: Åh jag ÄLSKAR när du bara kan POFF, förändra min egen negativa tankebana!!!! Har kollat min mobil FLEEERA gånger idag, skriv skriv! <3
ungefaer.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela