ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Att våga vara frisk

Publicerad 2013-02-15 19:03:25 i Allmänt,

Freeeeedag!!!

Helg-oasen överväldigade mig på väg hem från skolan, jag älskar att Lund lutar nedåt, hemåt! Efter en lyckad redovisning i skolan, lite diskussioner med trevliga klasskamrater, ett kort besök på gymmet, en sovdvala och en dusch känner jag mig glad, tillfredsställd och njuter av att höra pastavattnet och köttfärsen bubbla i köket. En doft av permesanost och rödvin svävar i luften, jazziga toner från stereon. Kan det bli bättre?
 
Även om det var obehagligt att säga upp sig känner jag en enorm frihet nu, när mycket tid har frigjorts. Till mig! Vad jag vill! Vad jag känner för!
 
Jag minns så väl när för mycket ledig tid skrämde skiten ur mig. För mycket "medig" tid var egentligen bara mer tid ensam med ätstörningen. Svält och hets. Ett helvete. När folk jublade över sommarlov kände jag hur magen sjönk. 
 
Fast de senaste dagarna har varit tunga och tårarna har lurat har jag inte varit lika rädd som innan. Jag vet att det går över, att man kan ha perioder även som frisk. Och det har det gjort. Idag! 
 
Nu är maten klar och myset börjar!
 
Vad ska ni göra ikväll?

Kommentarer

Postat av: Oxhunger

Publicerad 2013-02-16 07:14:54

Hej Snygging!
Alltså, hjälp mig lite..
Som ätstörd har man ju haft sin "sjukdom" som identitet i många år. Påsåsätt har iallafall jag aldrig riktigt förstått vad JAG vill BLI, GÖRA Osv.
Mina intressen har varit träning, kost och hälsa... Delvis för jag tycker det är RIKTIGT kul & jag är en liten rastlös tös som behöver träningen i måttliga mängder.

MEN nu står jag o trampar, får jobb efter jobb som är tråkiga, ostimulerande, typ stå bakom en kassa på en död godisbutik. Jag vill inte va kassörska i en stendöd butik när jag är 30.
MEn jag veeeeet inte eller vågar inte välja något att plugga/läsa.
För jag tycker det är så skrämmande med att studera. Det är en utmaning för jag blir så pressad av alla krav, tider, scheman.. jag går under av stress av någon anledning.
Men jag måste ha en utbilning, annars kmr jag intevart.

Va läser du för ngt? Hur kom du fram till vad du ville plugga?? Hur klarar du ekonomin osv?

Vill du berätta lite så blir jag jätteglad :)

Ps. har också fruktansvärd pms, oftast en hetsattack i samband med mensen... hänt varje gång, i flera år!!! Men nästa pms-period ska jag göra som du. inte IGNORERA faktum att det är hormonerna som dansar lambada... Inte jag som är dum-i-huvudet och tjock ^^


KRAM!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela