ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Studentvänlig köttfärspaj!

Publicerad 2013-04-14 18:59:00 i Allmänt,

Jag har nog världens bästa paj-recept!
Nu har vi gjort detta två gånger och det blir verkligen urgott:
 
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
ca 1,5 burk kesella (+ ev. lite mjölk)
Smör till formen
 
Rör ihop degen, tills den är fast och snudd på klibbar. Bred ut i en rund springform, och tryck upp den högt på kanterna. Helst ska den väl stå i kylen 30 min min jag orkar aldrig vänta så länge, så nagga den med en gaffel, låt den vila 5 min istället och sedan in i ugnen 7 min på 200°. 
 
Idag valde vi att ha köttfärs, så vi stekte ca 500g nötfärs med finhackad lök, rivna morötter, hackade tomarer och lite överbliven svamp. Krydda gärna mer ajvar och annat, tänk på att ha extra mycket salt eftersom det är just en paj!
 
Äggstanningen brukar jag göra med två ägg och en skvätt mjölk, samt lite salt och peppar. När köttfärsen är klar häller man över den i pajformen, sedan på med äggstanningen och sist på med riven ost på toppen. In i ugnen ca 20-30 minuter, och sedan DONE! 
 
Lite vitkål och en klick créme fraise till!

Världens godaste matlåde-mat!

Kommentarer

Postat av: Beatrice

Publicerad 2013-04-14 21:13:07

AH MY GOD VAD GOD PAJEN SER UT. Måste tusan göra den där någon dag, herre min gud vad mums..! Eller så kanske du kan bjuda på lite middag någon dag.. ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela