ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Kvalborg

Publicerad 2013-04-29 19:20:34 i Allmänt,

Huja mig:
Blåst, regn, kallt, trött, frusen. 

Tråkiga skolböcker att läsa, Valborg imorgon (jag gillar inte den högtiden längre), ont i magen. 
Om jag aldrig hade haft en ätstörning hade jag kanske tyckt att den här dagen var halvkass!

Istället kan jag njuta av att jag är mätt och belåten, jag vet att magont går över, jag har världens mysigaste sambo i rummet intill och många fina vänner jag gärna umgås med. Som ringer och bjuder in en till firanden imorgon, som visar hur mycket de älskar mig. Som får vara mig nära igen! Och jag vet att det inte är hela världen om jag inte pluggar undan mycket idag. För jag kommer antagligen ha ett skolryck någon annan dag. Det spelar inte så stor roll i slutändan. 
 
Jag har fått lära mig att jag mår bra av att ta hand om mig själv. Så istället ligger jag i soffan, kollar lite på nyheterna, suger på lite hallonkarameller och klappar lite på min stackars mage. Antagligen är det något helt naturligt, typ ägglossning eller någon av hennes kompisar som busar. Eller så har det blivit lite mycket laktos idag. Oavsett så går det över, säkerligen redan om någon timme. 
 
Jag är så jäkla tacksam över att jag kan se de fina viktiga sakerna
som finns i mitt liv, trots att jag inte är i högform en dag.
 
Jag är glad över att jag kan känna mig så rik, enbart av att leva ett friskt liv. 
 
Om jag inte hade haft en ätstörning hade jag inte varit nöjd nu. Jag pressade mig själv till max och flackade runt. Allt kunde ju alltid bli bätte, speciellt jag. Och visst, jag vill fortsätta att utvecklas, jag vill lära mig saker och göra mycket. Men jag duger som den jag är precis just nu också. Det handlar inte om mitt värde, det ökar inte mitt värde att göra de där sakerna. Påverkar inte alls. 
 
Dagar som den här är jag faktiskt glad över att jag har gått igenom allt jag har gjort, för nu kan jag få smaka på hur mycket det har gett mig. Att det faktiskt har varit värt det på något märkligt sätt. Jag önskar ingen annan den smärta och sorg jag har gått igenom, det där helvetet, men jag skulle inte vilja ändra på något. Jag är ju nöjd med hur mitt liv är att leva så som det är nu, jag trivs med mig själv så som jag är nu. Och att tänka tillbaka på hur missnöjd jag var med allt men mest mig själv...jag ryser när jag tänker på att om sjukdomen inte hade hittat mig (eller jag den?) så hade jag kanske levt mitt liv sådär missnöjd. Jojo-bantat lite då och då. Sprungit efter mitt eget värde. 
 
Imorgon: Valborg. Jag är inte helt säker på vad vi ska hitta på, jag och sambo. Jag vägrar Stadsparken. Jag vet, jag är en tråkig kärring, men jag orkar inte med allt svineri där. På festivaler var det lite mer blandat folk, lite lugnare och jävligt grym musik. Men i Lund? Någon sunkig DJ och stupfulla människor redan vid tio på morgonen? Njae.. 
 
Antagligen blir det en lunch i Botaniska (om det inte regnar???) med sambo, falafel är underskattat... Vi är bjudna på två fester här i Lund, som dock är utomhus... MFMB spelar på Babel imorgonkväll, så om vädret suger kanske jag möter upp E och K i Malmö och drar dit. Om jag orkar. Och känner för det. Lyxiga valmöjligheter ;)
 
Stora stora kramar till alla fina läsare i alla fall! 
 
Och som vanligt, har ni några frågor så skriv på! 
Jag känner på mig att det blir en del datorhäng ikväll för min del!

Kommentarer

Postat av: annii

Publicerad 2013-04-29 19:35:57

underbara ord, underbara tankar, underbara resonemang. as usual. och jag kan inte annat än hålla m (fast jag så benhårt vägrar inse det all som oftast och fast jag är mitt uppe i slagsmålet och skiten och ångesten); att anorexian (el snarare den självransakan och förståelse för jaget som kampen medför) in fact berikat mitt liv och gjort mig till en så mkt bättre människa. plus att den gjort att jag hittade DIG, underbara kvinna. kärlek från hon som är halvdöd framför halv8 tillsammans m varm kakao m grädde och ja.. nöjd m det.

Postat av: Cecilia

Publicerad 2013-04-30 19:40:04

Sv: Visst blir man lite avis ? ;)
Åh, vad tyckte du om det? :D

Haha, det är faktiskt inte mango. Men åt mååånga bitar med mango på :) En av favoriterna!! Kram.

Svar: Jag ÄLSKADE Kina, det är ju helt underbart. Speciellt Shanghai, kanske för att det är lite.. mer europeiskt? Myllrande? Jag skrattade gott åt bilden på kineser som fotograferade er, vi var en hel skolklass på himmelska fridens torg och blev nästan en större attraktion är mao ;)
Meeeh!! vad var det för topping då???
Mango är fantastiskt..!!!! Fast svensk tråkmango är lite svårare att acceptera efter en utlandssemster....

Stora kramar!
ungefaer.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela