ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

No satisfaction

Publicerad 2012-12-17 16:17:29 i Allmänt,

Tack för alla fina kommentarer: de räddade min kväll igår!
För det var en bra kväll. Ätstörningsmässigt. Livskvalitetsmässigt? Nej
Stissig. Korta andetag. Städade lite överdrivet mycket. Rökte mer än vanligt.
 
Det jobbigaste var nog inte att äta för mycket, snarare att äta överhuvudtaget. Men det gick bra. Jsg åt som vanligt. PLus lite choklad. 
 
Idag då? Jag trodde jag skulle vakna av en enorm HALLELUJAH-känsla. Den uteblev. Istället läg jag där i mörkret i sängen och var trött. Ledsen.
 
Jag är så långt ifrån frisk ibland. 
Det här var EN ENDA kväll. Och den tog en stor bit av min energi-reserv. Livet har känts lite gråare idag, sådär tungt som det är vissa dagar. Jag borde bara vara stolt, men jag sörjer över att saker fortfarande är så jobbiga. Visst, det kommer inte alltid att vara så och kännas såhär. Den vetskapen förtar ändå inte känslan av besvikelse.
 
Det finns stora demoner kvar i mitt liv. 
 
Efter lite julhandel kom vi hem. Lunchen var försenad. Gah. Spänningar i hela kroppen. Inte hungrig. Inte äta. Fan fan fan. Tog en Atarax och lade mig en stund på sängen, försökte samla tankarna. "Jag vill" var det enda jag tänkte. Sedan kom sambo, och vips stod jag i köket och lagade korv stroganoff. Men känslan dröjer kvar. Nedstämdheten.
 
Dessutom gör det mig mer nervös inför skidsemestern med sambos familj nu över julhelgen. Inte för att jag inte kommer klara det. Men inför hur det kommer att kännas. Och jag vet att jag inte kan vara mig själv med dem. Det finns, som sagt, för många demoner jag inte känner mig bekväm med att visa. Skräckscenariot är ett gråtanfall på julafton i skidstugan... HAHAHA, stackars människor i så fall, nu kan jag inte låta bli att skratta. Galning-Emma. Hurm. 
 
Jag återkommer ikväll, nu behöver jag äta lite marsipan i soffan och samla mig. Pyssla om mig själv. 
Igår var en pärs. Kanske kommer stoltheten imorgon iställlet. Jag hoppas det, jag förtjänar det. Att vara stolt över mig själv. 
 
Och MÅNGA MÅNGA av er där ute borde också göra det!
 

Kommentarer

Postat av: annii

Publicerad 2012-12-17 17:52:33

söta rara emma. det TAR energi att slåss. och iom det paradoxala i en ätstörning sitter man ofta m känslan av att ha gjort fel; oavsett hur man har gjort, varav stolthetskänslor lätt uteblir. men jag tycker verkligen du är duktig på att tillåta dig känna stolthet och framsteg. grymt! och inför jul/skidresan. se till att få mkt vila, mkt lugn och ro, för eftersom kampen tar energi blir det lätt som du kände nu idag men du, egentligen är det ENKOM ett bevis på att EMMA segrade igår. kram och styrkekärlek

Svar: Åh, du är fantastisk! PRECIS så det känns, någonstans känns det fel att gå emot, såklart. Och det tar så mycket kraft att fatta rätt beslut, beslut för MIN skull, i de lägena. Fram till resan ska jag ligga lågt och under resan se till att vila en hel del också. För MIN skull!Enorm kram och ett varmt tack
<3
ungefaer.blogg.se

Postat av: Ida

Publicerad 2012-12-17 18:33:50

Vill bara säga att du är en kämpe!!! stor kram <3 Gillar din blogg! Kramar Ida

Svar: Taaack :)Stor kram right back at ya!
ungefaer.blogg.se

Postat av: Em

Publicerad 2012-12-18 05:11:52

du är såå duktig!! jag tänkte på dig igår när jag skulle äta smörgås på café. "tänk på emma!" haha :) och då gick det bra. du är en så STOR inspiration för mig, ska du veta. jag önskar dig verkligen en helt underbar jul, för det är du värd <3

Svar: Det där kan vara den finaste kommentaren jag har fått. Jag tänkte på dig när jag åt lunch och fikade innan idag och stod emot gymmet återigen <3Du är fantastiskt!
ungefaer.blogg.se

Postat av: annii

Publicerad 2012-12-18 08:25:20

tycker jag låter sååå klokt. vila ÄR lika viktigt som mat och utmaningar för att bli frisk. btw, inte fått mailet än? kram

Svar: Man har sina stunder ;) Vila är nog A-O i många lägen!
Och ja, har hittat, fått och svarat på mailet!
<3
ungefaer.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela