ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Lite morgon hobby-psykologi

Publicerad 2012-12-08 10:23:00 i Allmänt,

Godmorgon!
 
Eller, jag har varit vaken i nästan två timmar. Men nu käkar sambo frukost och jag mellis!
 
Igårkväll var jättemysigt, det var skönt att komma ut bland helt nya människor. Glatt mumsandes lite Marabou digestive och drickandes glögg blev det mycket prat och en hel del skratt :)
 
Inatt drömde jag en dröm jag brukar ha. 
Jag springer. Kroppen är tung och slö, jag har inte riktigt kontroll över benen och tror att jag kommer snubbla vid varje steg (vilket jag inte gör). Någon jagar mig, jag hör bara stegen bakom mig och någon som andas högt. Jag känner bara panik i hela kroppen, jag vet att om jag stannar kommer den personen att skada mig. 
 
Så jag satte mig faktisk och googleade lite (för att slippa plugga?) och en drömtydningssida (http://www.dromcentrum.se/dromlexikon.htm) anger detta:
 
Jagad
Att bli jagad i en dröm, visar ofta en skuggsida - en aspekt av dig själv som du är rädd för och springer undan - jagar dig. Att den är ful, skrämmande och farlig beror på att du är rädd för denna sida (detta karaktärsdrag). Du flyr från dig själv. Skuggsidan behöver bli mottagen och integrerad i jaget. - Stress, du jagar på dig själv (pådrivaren)
 

Hurm... 
 
Brukar ni också drömma saker?
Jag gjorde inte det när jag var om mest underviktig, annars har jag nog drömt väldigt intensiva drömmar hela mitt liv. Förutom denna drömmen har jag två andra ofta återkommande drömmar...Mer obehagliga. 
 
Jaja. Idag ska jag plugga plugga plugga, sedan fika med en kompis på eftermiddagen. Ikväll ska sambo iväg= Emma är ensam hemma!!!
 
Nervös förväntan? Ni minns kanske hur det gick sist= hetskväll. 
Idag ska jag klara det. Jag SKA kunna vara ensam hemma en helg-kväll utan att göra något dumt. Eller låta bli att äta något alls för den delen (=dumt!). Jag hade kunnat bjuda hem mig själv till någon. Eller göra något med någon under kvällen. Men jag vill börja hitta ett självförtroende även här; jag är så bortskämd med att vara sambo. Vi sover i stort sett alltid tillsammans, lagar kvällsmat tillsammans osv. Och jag älskar det. Jag vill ha det så. Men jag vill känna att jag klarar mig själv också. Det kommer alltid att finnas situationer där jag måste kunna vara ensam och må bra i ensamheten. Hurm. 
 
Är ni bra på att vara ensamma?

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-12-08 11:08:09

Är kass på att vara själv. Maten uteblir eller överblir (haha, bra ord) .... Längtar tills jag kan njuta av att va själv. Nu är det väldigt känsloladdat, tyvärr...

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-12-08 11:08:32

Var jag som skrev ;)

Svar: Hihi, vad bra att du skrev det :)Ja, att vara ensam på kvällen är nog det jobbigaste jag vet!!! Där måste man verkligen kunna lita på sig själv, om inte annat bara göra och slappna av i bra ensamrutin. Det har jag inte riktigt knäckt än, tyvärr, men träning ger färdighet. Idag slapp jag undan i alla fall, men då är jag nog lite starkare tills det verkligen gäller!
Stor kram
ungefaer.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela