ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Knas-Emma!

Publicerad 2012-12-06 16:26:25 i Allmänt,

Åh, ett snabbt inlägg hinner man väl alltid?
 
Jag lånar käre sambos cykel, då bussturer till St Lars hade tagit en halvtimme enkel väg (jmf med tio minuter cykel..?). Fina sambo hjälper till att hälla varmt vatten på låset som fryst fast. Hurm. Ger mig iväg. Framme, gott om tid. En stor bil, typ lyx någonting, står parkerad utanför ingången och två stekar-killar håller på att kånka ut högtalare och lasta? Jag går in, där inne sitter en till liknande kille och nickar lite tufft. Som om jag var på krogen. Eller väntade på ett tåg på stationen. Inte på ätstörningsmottagningen i alla fall! 
 
En söt tjej satt och väntade vid mig, för en gångs skull pratade vi faktiskt med varandra. Annars är det alltid knäpptyst där i väntans tider, man vågar knappt titta på varandra. Så fel för att göra fel. Eller titta fel. Vi vet att vi granskar varandra lite. Funderar på vad den andra gör där, eller mer hur långt de har kommit, hur de mår. Men vi pratade tacksamt om vädret och skrattade lite åt killarna där nere. Sedan kommer fina behandlaren ut och vi inser att vi ska in dit båda två? 
 
Argh. Fel dag. Emma-yrhätta. Imorgon var det ju! Mitt i min stressiga dag. Men min fina fina behandlare tar in mig en kvart i alla fall, efter att ha frågat och förvissat sig om att det är okey för den andra tjejen. Jag vill först vägra, jag vill inte ta den där viktiga tiden ifrån någon. Jag skäms lite nu med.
 
Men lycka! Lycka att få berätta om mens, om vardagsproblem och tankar kring framtid. Inte så mycket mat alls. Bara hurra lite. Jag fick beröm tills jag började gråta. Ja. Gråta. Jag klarar inte av den där intensiva blicken och högarna av beröm jag får. Då brister något inom mig. Det är så jobbigt, samtidigt som det så klart är trevligt också. Träning behövs på att ta komplimanger!!!
 
Sedan ut. Cykellåset sitter fast. Inne på apoteket lyssnar inte tanterna när jag ber om varmt vatten, men en läkare som är där tar med mig in på psykakuten och kommer tillbaka med två varma muggar vatten. Hurm. Mycket märklig man. Jag undrar om det inte var en patient där som lånat en läkarrock, trots allt..?
 
Hemma. Nu pressar jag i mig en macka och gröt med hackade fikon och vaniljyoghurt (nya favoriten!), sedan ska jag ta bussen till jobbet om en kvart. Mensvärk i magen, men glad! 
 
Jo. Jag "slapp" väga mig idag! "Du, du ser så strålande ut att det inte kan vara annat än bra! Vi testar att vänta tills nästa vecka istället, cykla nu försiktigt!"
 
Strålande. Det där ordet. Jag tycker nog att det passar idag! 
 
Nu ska jag bara försöka få till lite bra kaffe på jobbet och se om tjejerna jag jobbar med är trevligare idag..!
 
Håll tummarna ;)

Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-12-06 17:39:58

Hihi tack för denna läsningen. Sitter lite lagom irriterad, iskall (läs ihjäl frusen) på utanför Ica och väntar på min kille. Glömde mina nycklar hemma så han var tvungen att komma hit med sina.
Men när jag läste texten om gubben i rocken log jag iaf en stund :)
Du skriver så himla bra!<3

Svar: Hahaha, det var kanske inte min bästa dag ;) Men vafan, man får nog bara inse att man virrar till det (i mitt fall ganska ofta, hehe).
Man får ju bjuda på sig själv ibland också, haha ;)
<3
ungefaer.blogg.se

Postat av: Linnéa

Publicerad 2012-12-06 21:09:40

St:Lars..
Jag går där med.
Jag älskar hela mitt team!

SV: Ååh vad glad jag blir av att läsa att jag lyckades inspirera någon!
Tack så hemskt mycket! <3

Svar: Åh, St Lars var nog det värsta jag visste när jag var inne på slutna avdelningen och sedan kom ut, men NU är det verkligen en liten oas eftersom min behandling har varit så himla bra och gett sådana resultat! Vi kanske ses där någon gång <3
ungefaer.blogg.se

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-12-07 08:58:21

haha underbart inlägg!!

Usch jag får dock rysningar när jag hör stlars... tyckte det var hemskt där... vantrivdes både i öppenvården som i slutenvården... ja den sistnämnda var vidrig!! fy...

Gott att du verkar ha en bra behandlare dock!!

Svar: Usch, stackars dig :( Jag vet inte om jag har något gott att säga om sluten vården direkt, förutom att den är ett himmelrike jämfört med allmän psyk...
Men jag tror att vi är för mycket människor för att stängas in och kontrolleras, även om det såklart är bra på något sätt också att man inte låter människor ta livet av sig långsamt... Svår frågeställning det där med sluten vård överhuvudtaget!

Ja, jag har nog haft en jäkla tur, men samtidigt har jag träffat SÅ många dåliga behandlare så jag tycker jag förtjänar denna ;)
Stor kram till dig fina Hanna <3
ungefaer.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela