ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

En fin söndag

Publicerad 2012-12-02 10:27:00 i Allmänt,

Först och främst; Tack för alla fina kommentarer igår!
 
Det var en jobbig dag, det är så obehagligt att vara sjuk och få den där trötta känslan i hela kroppen. Också en sporre, givetvis, för man inser hur bra man mår all övrig tid!
 
 
När det krockar lite med ens privatliv känns det ännu tyngre såklart. Men det ordnar ju sig, det gör det alltid som en vis skåne-rappare sjöng om. Jag har tur som har världens finaste storebror jag kan smita hem till och rensa tankarna hos. Ibland känner jag bara att jag blir för upprörd på plats, allt snurrar i huvudet. Det blir alltid bättre om jag kan smita iväg en stund och sila alla de där tankarna...
 
MEN idag mår jag bra igen! Magen har lugnat sig, allt är fint även på andra fronter och det snöar!!!
Jag vägrar att bli sådär tråk-vuxen så man enbart fokuserar på all eventuell (okey, kommande) slask, försvårade transporter etc. För det är  vackert! En morgonpromenad med sambo imorse, ut i det där singlande, medan snö knarrar under stövlarna. Lite snöbollskrig och att känna hur det nyper i kinderna av kylan. Jag älskar det!
 
Nu ska jag göra de två sista uppgifterna inför vårt grupparbete idag, så ja. Jag kommer sitta instängd mellan 12-15 böjd över tråkiga skolböcker. Men efter det tänker jag smita inom stenugnsbageriet och norpa (alltså, betala också!) en saffransbulle..!
 
Jag tvingade sambo att se första avsnittet av julkalendern igår; mysigt. Men ja. Eh. Skådespelarinsatserna var kanske inte de...hurm... bästa. Det är lite kul att de har använt samma ljud och slingor som det var i första Mysteriet på Greveholm i alla fall!
 
Knasigt infall iförrgår; jag köpte en chokladkalender till mig själv. Det är något jag (av ganska naturliga skäl) inte har haft på flera år, och det kändes riktigt kul att pilla fram en liten chokladbit till frukosten igår och idag ;) Bra start på dagen, innan man ska släpa sig ut i kylan. Jag har blivit påmind ett flertal gånger av min behandlare att man måste äta MER under vintern, just för att det är kallt och man förbränner mer bara genom att vara utomhus. Så en chokladkalender känns ju bra.
 

Igårkväll, när allt kändes bra igen, gjorde vi *trumvirvel* SOPPA till mat!
Soppa är något jag har skyggat för. Kanske för att jag levde på pulversoppor (typ äcklig löksoppa) väldigt länge. Eller de där jävla varma koppen. Men på morgonen hade vi bakat bullar tillsammans (sjukt goda, lite ciabatta-aktiga! Kan lägga upp recept senare!) och fisksoppa med kokosmjölk, currypaste och lite grönsaker mixat ihop var riktigt riktigt gott att doppa bröd i! Så det lär nog bli fler goda soppar. Jag älskar grön ärtsoppa också... Bra studentmat dessutom!
 
Bla, bla, bla! Jag saknade att blogga igår, det var bara en rörig och febrig dag. Dock åt jag alla mina måltider som vanligt och är inte orolig för att ha gått ner något i vikt undertiden..!
 
Stor söndagskram!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela