ungefär sådär

Detta var en blogg om att ta sig ur den sjuka, ensamma världen en ätstörning isolerar oss i. Den handlade om kamp och strävan att hitta tillbaka till mig. Bara mig! Efter ett år i terapi, många tårar, jäklar-anamma, skratt och insikter har jag äntligen nått mitt mål: friskhet! Pepp, hopp, framsteg, bakslag och idéer!

Mat-tidstjuv?

Publicerad 2012-11-08 10:50:00 i Framsteg, Tankar,

Jag kom precis hem från dagens föreläsning. 
Innan jag gick ut och tog cykeln stod jag en kort stund och pratade med två tjejer från klassen. 
"Åh vad hemskt, ut i regnet..." (tänkte: hem och äta mellanmål, gott och mysigt!)
"Fan, jag måste släpa mig till gymmet nu!" säger den ena. 
"Jag måste hem och plugga", säger den andra.
 
Träna. Plugga. Jag ska gå hem och ÄTA istället. 
ÄTA äta Äta, fixa och dona mat hela jävla tiden känns det som:
 
Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål. 
 
Problem: Ett mellanmål är inte bara att slänga i sig what-ever, jag vill äta det jag är sugen om och står och gör iordning det ordentligt. Likadant med alla målen, jag lagar alltid lunch och jag lagar alltid middag. Det tar tid! Men jag vet att det är mycket lättare för mig att äta mer om det verkligen är något gott som jag är sugen på. Så 99% av tiden känns det värt det. Men 1%s tid vill jag bara dunka huvudet i väggen. Gaaaaah!!!! Varför kan inte jag bara slänga in några mackor med ost och ketchup i toastern? Varför jag inte jag bara värma på en tub med ärtsoppa?
 
Analys: Kan kan jag ju. Men vill inte. Lite ätstörning sitter nog i det fortfarande, det är inte "värt" att äta något som inte är jättegott. Lite bättre har jag dock blivit på det, innan kunde jag slänga omsorgsfullt lagad mat för att något blev fel/inte smakade som jag ville och börja laga något annat! Eller om jag t.ex. lagade pannkakor och en gick sönder= kasta. Som tur är, både för min ekonomi och miljön, har jag kommit över det i alla fall, man får acceptera att all mat inte blir super alltid. Eller ser god ut (se mina matbilder bara, haha). 
 
Sedan sitter jag här, med en skiva egenbakat underbart nöt- och fröbröd, omsorgsfullt smörad och med pålägg efter smak, lite äppelklyftor och en kopp kaffe. 
 
(Uträkning): Om man känner, liksom jag, en frustration över all "mat-tid" kan man ju jämföra det med innan, dvs all "ätstörningstid". Sedan jämföra kvalitén på tiden därimellan. 
 
Vilket leder mig vidare till en rätt självklar Slutsats: Det är värt den där extra-tiden. 
 
Frustration-Emma, 0-1

Kommentarer

Postat av: Em

Publicerad 2012-11-08 12:36:28

håller helt med. skulle aldrig kunna slänga i mig mat "bara för att". när man väl äter (och kanske tycker det är lite jobbigt) vill man åtminstone att det ska vara gott och få ta sin tid. bra jobbat att du vann över frustrationen :)

Svar: Ja precis, de där dagarna det tar emot lite måste man verkligen anstränga sig lite extra i köket! Tack, tack, man börjar lära sig sina knep i alla fall!Kram
ungefaer.blogg.se

Postat av: En mamma

Publicerad 2012-11-08 18:31:25

Bra! Jag håller på dig! Det är minsann inte alltid lätt att motivera sig till de bra valen, men jädrar vad stolt du kan vara de gånger du klarar det.

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-11-09 08:40:16

Åhh sådan är jag med..

Jag kan uppleva inom äs-vården att man ska passa in i ett mönster och om man har ett intresse för matlagning och hälsa så är det direkt parallellt med ätstörningen.

Jag tror på att bena ut vad man själv vill egentligen... jag prioriterar att äta bra mat för mig... utan att må dåligt av det, för att det inte alltid följer normen av vad som är "normalt"...

Normalt betyder ju bara mest vanligt förekommande inte därmed sagt att det är det bästa....

Det är vanligare att gilla mcdonalds än att inte göra, därmed normalt. Jag gillar det inte, är jag onormal? Nej jag håller inte med..


Slutsats... jag håller med dig!! Det viktiga i det är att bena ut VAD som styrs av den verkligt egna viljan och vilket som är äs...

Fin blogg förresten och tack för kommentar inne hos mig <3

Kram H

Svar: Hej fina du!Verkligen, precis så jag menade!

Angående kommentaren på din blogg, det var dags. Har länge varit en anonym liten läsare, tycker du är super och har inspirerat mig mycket!
Tack, innerligt tack för det,
stor kram!
ungefaer.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela